מה ההבדלים העיקריים בין רפואה וטרינרית מערבית לבין רפואה משלימה לבעלי חיים?
לכל אחת מהן יתרונות וחסרונות וחשוב שנדע מהם בכדי להחליט מתי נוכל להיעזר בכל אחת מהן בתבונה.
הרפואה הווטרינרית הקונבנציונלית היא הרפואה המוכרת והמקובלת בעולם המערבי.
יתרונותיה יתבטאו במיוחד במצבי חירום וסכנת חיים מידית למשל: במידה והכלב שלנו חלילה היה מעורב בתאונת דרכים, הכשת נחש, עזרה ראשונה, ניתוחים מורכבים וכו'.ישנם המון מחקרים ופיקוח הדוק על כל תרופה שמיוצרת ומשווקת..
חסרונותיה הרפואה המערבית הקונבנציונלית מתרכזת בדרך כלל בסימפטומים ובאיבר הכואב-לדוגמה במידה ונגיע לווטרינר עם תלונה שמקושרת לבטן ההנחה תהיה שמקור הבעיה הוא הבטן וכפועל יוצא הטיפול התרופתי שיינתן לנו מטרתו להרגיע את אותם סימפטומים. הנטייה המערבית היא לחפש פתרונות מהירים שירגיעו את הסימפטום/כאב החיצוני ולא תמיד תהיה התייחסות למקור הבעיה- השורש שלה. חסרון נוסף, הוא תופעות הלוואי שיתלוו הרבה פעמים לתרופות .במיוחד עם מדובר בכלבים שמקבלים תרופות לאורך זמן.
רפואה משלימה לבעלי חיים היא קודם כל רפואה הוליסטית. ההסתכלות היא על בעל החיים בשלמותו ולאו דווקא על האיבר הספציפי אליו מקושרת התלונה. לפי גישה זו יש קשר ישיר בין הגוף לנפש ולכן במהלך האבחון נתייחס גם להיבט הנפשי של בעל החיים. האבחון וכלי הטיפול ישתנו ע"פ תחום המומחיות של המטפל. כלי טיפול מקובלים ברפואה משלימה לבעלי חיים: דיקור סיני, אקופרסורה, הידרותרפיה, פורמולות צמחי מרפא, פרחי באך, הומאופתיה, ארומתרפיה, תזונה ועוד.
יתרונותיה יתבטאו במיוחד במצבים כרוניים ואקוטיים שלא קיבלו מענה ברפואה המערבית, האבחון והטיפול יהיו מותאמים אישית לבעל החיים ובנוסף לטיפול הסימפטומטי מטרת העל של הטיפול תהיה לפתור את אותה בעיה מהשורש על מנת שלא תחזור שוב. חלק ניכר מהטיפול יתרכז ברפואה מונעת במטרה לחסוך מבעלי החיים שלנו טיפולים עתידים.. יתרון נוסף הוא השימוש במרכיבים טבעיים שכמעט תמיד אין להם תופעות לוואי וגם אין מניעה לשלב אותם ביחד עם הטיפול הקונבנציונלי.
חסרונותיה הרפואה המשלימה נותנת לנו מענה פחות טוב במקרי חירום, בנוסף חלק חלק מהתחומים שנמצאים מתחת למטריה הם תחומים פחות נחקרים בהשוואה לרפואה מערבית בה אפשר למצוא הרבה מחקרים זמינים כמעט בכל נושא. מאחר שהתחום מאד רחב וכולל הרבה סוגים של מטפלים חשוב להקפיד להגיע למטפל מוסמך בתחומו ורצוי שיהיה עם המלצות וניסיון.
רפואה אינטגרטיבית משולבת- כשיין ויאנג נפגשים
אני מאמינה שכמו כל דבר בחיים האידאל הוא למצוא את האיזון הנכון.
ולכן כאשר אנחנו שוקלים טיפול לבעל החיים שלנו חשוב שנבין את החוזקות והחולשות של כל אחת מהרפואות הללו או במילים אחרות מתי כדאי לנו לפנות לווטרינר המערבי שלנו ומתי כדאי לפנות למטפל ההוליסטי.
בעיני דרך המלך תהיה תמיד לעבוד בשיתוף פעולה ולשמחתי בשנים האחרונות יותר ויותר וטרינרים נפתחים לתחום של רפואה משלימה לבעלי חיים ומכירים ביתרונותיה הרבים.
ההבנה שאין כאן מלחמה בין שני צדדים אלא מטרה משותפת שהיא לדאוג לרווחת בעלי החיים שלנו בצורה המיטבית.
אני מאד מעריכה אנשי מקצוע מכל תחום שיודעים גם להכיר ב"תקרת הזכוכית" שלהם או של התחום בו הם מתמחים ופשוט לומר "אני לא יודע". זה משהו שאנחנו לא רגילים לשמוע מאנשי מקצוע וזה חבל.
אף אחד מאיתנו לא יודע הכל וכל אחד מאיתנו מומחה בתחומו וככל שנצליח להפנים זאת נוכל לאפשר לבעלי החיים שמגיעים אלינו את הטיפול הטוב ביותר עבורם.
לפעמים אנחנו רק צינור וזה תפקיד חשוב לא פחות.
Comentários